Skip to content

Last call for entry -Braşov48 HOUR FILM PROJECT 2011 (Braşov 48 HFP 2011)

July 17, 2011

48 HOUR  FILM PROJECT (48 HFP) va fi organizat pentru prima dată înBraşovîntre 29 şi 31 iulie 2011.  Cineaşti din România şi nu numai vor concura pentru a afla cine va realiza cel mai bun film de scurt metraj în doar 48 de ore. Filmul câştigător va intra în competiţia pentru titlul “Best 48 Hour Film din 2011” alături de filme din întreaga lume .

Pe 29 iulie cineaşti din înteaga ţară şi din afară vor accepta provocarea de a scrie, filma şi monta un film – totul într-un singur weekend. Un weekend frenetic, în care uiţi să mai dormi, să manânci sau să stai pe Facebook.

48 HFP este cea mai mare competiţie de creaţie de film, care a prins viaţă iniţial în SUA, dar care astăzi este organizată în aproape 100 de oraşe din întreaga lume. Pentru prima dată în România, 48 HFP vine în Braşov, anul acesta.

Vineri, 29 iulie la ora 6 pm începe acţiunea.

Se va alege prin tragere la sorţi genul filmului în care trebuie să se încadreze fiecare film realizat. Tot atunci, echipele vor primi incă 3 elemente pe care vor trebui să le introducă în film: o replică, un personaj şi un element de recuzită. Concurenţii vor avea la dispoziţie până duminică, 31 iulie la ora 7.30 pm să realizeze câte un scurtmetraj cu durata între 4 şi 7 minute şi care să includă elementele date.

Toate proiectele aflate în competiţie vor fi jurizate şi vizionate la Teatrul Dramatic din Braşov, luni 1 august,  în prezenţa concurenţilor şi a publicului.

Membrii Juriului Braşov48HFP 2011

Mihai Fulger

Mihai Fulger este jurnalist şi critic de film din 2002. A semnat sute de cronici, articole de opinie, studii, eseuri şi interviuri pe teme cinematografice în diverse publicaţii, precum „Observator cultural”, „Cultura”, „Caiete critice”, „Cuvântul”, „Averea”, „Prezent”, „Cotidianul”, „Adevărul” etc., precum şi pe Internet (LiterNet.ro, HotNews.ro, CineMagia.ro, CineTipar.blogspot.com, GingerGroup.ro, KoreaFilm.ro etc.).

Boglárka Nagy

S-a născut în Oradea. A studiat film, apoi management educațional și cultural. De doi ani e responsabila proiectelor de film la Centrul Cultural Francez din Cluj-Napoca, critic și jurnalist de film pentru “Filmtett” şi alte publicații specializate în film și cultură din ţară şi internaţionale.

Luca Ammendola

Regizor, scenarist şi producător de film, fondator al Ammendola Films şi cofondator al Crazy Bulldog productions, Luca Ammenodola a lucrat la diverse proicte în New York, Paris sau Londra, scurtmetraje, clipuri şi documentare.

Claudiu Revnic

Claudiu Revnic a început ca cineast independent în Manchester şi Edinburgh, UK în timpul studiilor. În 2010 a câştigat împreună cu echipa sa “Best Use of Character” la 48 Hour Film Competition Edinburgh.

 PREMII Braşov48HFP 2011

Categoriile de premii includ Cea mai bună regie, Cel mai bun scenariu, Cea mai bună imagine, Cel mai bun montaj, Cel mai bun actor/actriţă, Cea mai bună muzică, Cel mai bun sunet, Cea mai bună integrare în gen, Cea mai bună aplicare a personajului, Cea mai bună aplicare a replicii, Cea mai bună aplicare a obiectului de recuzită, Cel mai bun film – câştigătorul oraşului – şi Premiul Publicului.

Câştigătorilor le sunt oferite premii după cum urmează:

Cel mai bun film

Trofeul Best City Film Braşov 48HFP 2011

Movie Magic Screenwriter Software 6 (în valoare de $250)

“Cinematic Storytelling: The 100 Most Powerful Film Conventions Every Filmaker Must Know” de Jennifer Van Sijll – care oferită de către Librăria Okian

Promovare prin intermediul Trilulilu

Filmul câştigător va fi proiectat la Filmapalooza, weekendul oficial 48HFP Awards.

Cea mai buna regie

Şedinţă foto pentru promovarea filmului oferită de UneekStudioBraşov

Cea mai bună imagine

“Cinematography: The Classic Guide to Filmmaking, Revised and Updated for the 21st Century” de Kris Malkiewicz , M. David Mullen – care oferită de către Librăria Okian

Premiul Publicului

“Film: The 50 Most Influential Filmmakers in the World” de Tom Charity – care oferită de către Librăria Okian

Câştigătorii din cele 100 de oraşe ale turului 48HFP 2011 intră în cursa pentru premiile internaţionale.

International Grand Prize:

Trofeul Grand Prize

$3,000

prezenţa la Cannes Film Festival 2012

10 alte filme din turul 2011 48HFP vor fi proiectate la Cannes Film Festival’s Short Film Corner în 2012.

Braşov 48 Hours Film Project 2011 este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov  şi a Teatrului “Sică Alexandrescu”Braşov.

Organizat de către Asociaţia Culturală KUNSTADT şi Depoul de Artă Urbană, Braşov 48 HFP 2011 are ca parteneri principali casa de producţie Ammendola Films, societatea Panalight, studioul de grafică Concept Machine, şcoala de kiting din Braşov – Kite Fever şi librăria Okian.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: